Dressuurlessen Sint-job

"Harmonie Tussen Paard en Ruiter".

Lesgever dressuur privé, aan huis of op stal. 

Dressuurlessen

11 Jaar

Actief in de paardensector

5

Certificaten

> 4 Jaar

Coachervaring

Begeleiding op maat

Voor onze dressuurlessen te Sint-job richten we ons vooral op de beginnende wedstrijdruiter, maar iedereen is welkom. Het maakt niet uit of je nu een koudbloed of een warmbloed hebt, of je de oefeningen enkel voor jezelf wil kunnen of ze wil bevestigen op wedstrijden. We kijken naar welke doelen bij jou en je paard passen!

In deze dressuurlessen richten we ons er vooral op om je paard sterker en soepeler te maken vanuit de ontspanning.

Klaar voor jouw dressuurles?

Voor beginnende & ervaren dressuurruiters, op verplaatsing. Privé, aan huis of op stal regio Sint-job.

Wat vinden wij belangrijk?

Een soepel en ontspannen paard

Tijdens de dressuurlessen richten we ons er vooral op dat het paard vanuit de ontspanning zijn lichaam gaat versoepelen en versterken. Ik hecht zelf veel belang aan die ontspanning. Een vaak gemaakte fout bij zowel de beginnende als ervaren dressuurruiters is dat men snel met een te sterke hand gaat rijden en zo te veel spanning creëert. Het paard gaat dan zijn lichaam niet optimaal gebruiken. Deze spanning kan ook voor blessures zorgen, zowel bij het paard als bij de ruiter (bv. geblokkeerde schouders of rug). 

De dressuur moet zowel voor paard als ruiter aangenaam blijven. 

Ook op de ruiter gericht

De focus ligt vaak op het paard. De meeste problemen komen echter door een foute houding, gewichtsverdeling of hulpgeving van de ruiter. Daarom wordt in de lessen ook een focus gelegd op de ruiter.

In dit kader kan je ook tussen de dressuurlessen door een zitles aan de longe nemen. Hier gaan we dan dieper in op de houding, inwerking van de zit, het gebruik van de gewichtshulpen, versterken van de core stability, … .

Samenwerking

Het is onze bedoeling dat je we een team gaan vormen : ruiter, paard en coach. In de eerste plaats gaan we van de ruiter en het paard een team maken die naar elkaar luisteren met wederzijds respect.

Daarnaast wil ik als coach ook een team vormen met jullie. Jij bepaalt mee wat er in de lessen aan bod komt, welke eventuele problemen je wil oplossen, … . Van daaruit kijken we samen naar wat er voor jou en je paard het best werkt.

Over Dressuurlesgever Ellen

Hoi,

Ik ben Ellen

Wat Ellen vooral belangrijk vindt tijdens het lesgeven is een aangepaste aanpak. Ze probeert altijd te kijken naar waar de ruiter naartoe wil werken en welke doelen deze heeft. Daarnaast houdt ze ook rekening met de fysieke en mentale staat van het paard tijdens de weg naar de doelen van de ruiter. Haar grote missie is vooral om paarden soepel en sterk te maken en houden op een ontspannen manier en op het tempo van ruiter en paard.

Door haar psychologische achtergrond kan ze ook heel goed omgaan met angstige en onzekere ruiters, ruiters die te veel druk op zichzelf leggen,...

Ellen geeft paardrijles

Wat onze lesklanten dressuur zeggen

Noushka

Dressuurruiter

"Wat ook heel fijn is aan Ellen is dat het ras van je paard er niet toe doet. Het hoeven niet allemaal BWP’ers en KWPN’ers te zijn. Ook met je koudbloed kan je bij Ellen terecht."

Review Noushka Ellen

Marie

Dressuurruiter

"Ellen haar doordachte trainingen op maat zorgen ervoor dat zowel het paard als de ruiter naar een hoger niveau worden getild."

Hou het simpel

Tegenwoordig worden veel rijtechnische problemen opgelost door een hulpteugel, een sterker bit, een ander hoofdstel, … te gebruiken. Deze zijn niet altijd de beste oplossing. Wat vooral belangrijk is, is dat je zadel en je bit passen en dat je paard geen fysieke gebreken heeft. We proberen dan ook om al deze overbodige hulpmiddelen achterwege te laten. Dezelfde filosofie hanteren wij ook tijdens onze springlessen.

Dressuuroefening

Contacteer Ons

Hoe kunnen we helpen?

0475519359

info@equi-effect.be