Over Jouw Trainer

Over Ellen,

Wat Ellen vooral belangrijk vindt tijdens het lesgeven is een aangepaste aanpak. Ze probeert altijd te kijken naar waar de ruiter naartoe wil werken en welke doelen deze heeft. Daarnaast houdt ze ook rekening met de fysieke en mentale staat van het paard tijdens de weg naar de doelen van de ruiter. Haar grote missie is vooral om paarden soepel en sterk te maken en houden op een ontspannen manier en op het tempo van ruiter en paard.


Door haar psychologische achtergrond kan ze ook heel goed omgaan met angstige en onzekere ruiters, ruiters die te veel druk op zichzelf leggen, ....


De grote passie en ambitie ligt vooral in de dressuur, maar af en toe wat technisch springen vindt Ellen ook heel belangrijk om haar paarden gymnastisch te houden, bepaalde spiergroepen te versterken en zowel paard als ruiter afwisseling te geven. Arbeids- & Organisatiepsychologie

Diploma in de Arbeids- & Organisatiepsychologie : Vorming, Training & Opleiding (Thomas More; Associatie KULeuven)

Instructeur B dressuur 

Gediplomeerd om (wedstrijd) dressuurruiters te begeleiden in hun trainingen en op wedstrijden. 


Franklin Methode® voor ruiters

Franklin Methode® voor ruiters

Diploma’s & Certificaten

  • Instructeur B dressuur (Paardensport Vlaanderen; Vlaamse trainersschool) 
  • Franklin Method Equestrian Certified voor het gebruiken van de Franklinballen in houding- en zitlessen
  • In afwachting van een cursus Instructeur B springen 
  • Jurycursus Dressuur t.e.m. niveau Licht (LRV)
  • Attest bijscholing EHBO bij sportongevallen
  • BE-rijbewijs & Vakbekwaamheidsattest voor commercieel transport voor paarden
  • Diploma in de Arbeids- & Organisatiepsychologie : Vorming, Training & Opleiding (Thomas More; Associatie KULeuven)
  • Gekwalificeerd EAHAE lid (European Association for Horse Assisted Education)

Wat onze klanten zeggen

Noushka

Ruiter

"Ook voor ruiters die wat angstig zijn geworden na bijvoorbeeld een val is Ellen net het duwtje in je rug dat je nodig hebt!"

Noushka Review

Marie Joris

Ruiter

"Ellen is een zeer betrokken trainster. Het welbevinden van paard en ruiter heeft ze altijd in haar achterhoofd en haar doordachte trainingen op maat zorgen ervoor dat zowel het paard als de ruiter naar een hoger niveau worden getild."

Lise

Ruiter

Een top coach die je heel veel advies kan (en wil) geven. Top!!

Julie

Ruiter

"Ellen heeft mighty en mij al super hard geholpen. We zijn van een paard dat niet meer over een balk wou, naar een volledig parcours springen & zelfs een sprong van 115 kunnen springen!! Zonder de fantastische lessen van Ellen zouden we nog altijd niet over een balkje geraken ❤️"

Meer over Ellen en haar paarden

Ellen haar passie voor de paarden werd op 14-jarige leeftijd aangewakkerd. Doordat haar nichten reeds wedstrijden reden, wist ze vanaf het begin al dat ze ook wedstrijdruiter wilde worden. Na 1 jaar de basis te leren op de manege, is ze meteen met een verzorgpaard stages gaan volgen en aan wedstrijdjes begonnen.


Doorheen de jaren reed Ellen veel verschillende paarden, zowel in de dressuur als in het springen (tem parcours 1m15 op wedstrijd), zowel voor particulieren als op een dressuurstal voordat ze haar eigen paarden kocht. 


Met haar 12-jarige BWP ruin Jaragon van Ast (Ferro) rijdt ze momenteel M2 dressuur bij de KNHS en heeft ze haar rijvaardigheidsproeven dressuur en springen voor de instructeur B opleiding van Paardensport Vlaanderen afgelegd. Jaragon is geen gemakkelijk paard en kan niet goed met druk om. Daarom hebben we voor hem geen doelen meer opgesteld en kijken we gewoon hoever we hem nog krijgen. 


De 5-jarige Fürst Flor S (Fürstenball x Sandro Hit) loopt op training momenteel L2 niveau, maar is nog niet veel uitgebracht op wedstrijd omwille van de Corona. 

Flor toont veel kwaliteiten voor het hogere werk en hem willen we graag naar Prix St. George trainen.