Wat is Paardencoaching?

Bij paardencoaching zijn het niet alleen edele viervoeters die centraal staan, maar ook jij. Zij zijn jouw coach op weg naar meer assertiviteit, zelfvertrouwen na een burn-out of leiderschap. Maar, ook onverwerkte emoties uit het verleden kunnen aan bod komen tijdens een coaching sessie met paarden. Zij zijn de spiegels van onze ziel en daarmee dé perfecte coaches op jouw weg naar meer vrijheid.

Coaching met paarden

Bij paardencoaching worden paarden ingezet als hulpmiddel voor het coachen van mensen. Een paard is sensitief en gevoelig, met die gevoeligheid geeft het paard jou direct en ongefilterd responses op je gedrag. Dat is van nature zo bepaald omdat gevaar te kunnen bespeuren in de kudde. Dat doen ze door het “scannen” van hun omgeving. Daarbij letten ze vooral op non-verbale signalen. Als het ware kan een paard met je communiceren zonder dat jij dit doorhebt. Ze reageren in het moment en kunnen hun reactie op jou niet simuleren. Je wordt dus “gedwongen” om te laten zien wie je bent. Dat maakt paarden zo geschikt voor coaching.

Get the copywriting hacks that will turn your pages and content from boring to "take my money!" riveting. And yes: you can do this even if you aren't a professional copywriting geek.

Hoe werkt paardencoaching?

Een paard is een kuddedier. Om te overleven moeten kuddedieren continu alert zijn op anderen en op hun omgeving. Paarden zijn daardoor gevoelig voor het gedrag van degene die zij tegenover zich hebben. Met die gevoeligheid geeft het paard jou direct en ongefilterd responses op je gedrag. Die feedback helpt jou om je bewust te worden van de gevoelens, gedachten en patronen die jou nu belemmeren. 

Paardencoaching Kosten

De kosten voor paardencoaching lopen uitéén en hangt af van wat je precies wenst. Zo bieden coaches workshops, individuele trajecten of teambuildings aan. Voor individuele coaching sessies van +- 1u schommelt de prijs tussen de € 50 - € 125. Workshops betaal je gemiddeld zo'n € 50 - €75 voor en bedrijfstrajecten zijn op gebruikelijk op aanvraag.